Välkommen till min blogg

Hej och välkommen hit till min blogg! Jag är en kille i mina bästa år om jag får säga det själv, jag bor i Stockholm och har ett stort intresse för matematik, statistik, geometri, kluriga spel och pussel och liknande. Allting som kräver att man använder sitt matematiska tänkande tilltalar mig. Det är också just dessa ämnen denna blogg främst kommer att handla om.

Du kanske undrar hur mitt intresse för matematik startade, och sanningen är att jag har inget bra svar på den frågan faktiskt. Jag har varit intresserad av matematik och egentligen allt som har med siffror och logiskt tänkande att göra så länge jag kan minnas. I skolan var matematik mitt favoritämne, och jag har alltid haft väldigt lätt för mig i det ämnet.

Välkommen till min blogg

Kluriga problem

Det som fascinerar mig med matematik, statistik, geometri och liknande är att det finns alltid en logik i det hela och det finns alltid ett rätt eller fel svar. Kanske är det just det jag gillar med det, det handlar inte om åsikter eller liknande utan det finns ett enda rätt svar. Även om man kan komma fram till det svaret på olika sätt.

Ni kommer också märka här i bloggen att jag verkligen älskar statistik, det kanske låter lite konstigt och nördigt men jag älskar att se hur dessa siffror verkligen kan ge oss svar på hur saker och ting verkligen är. Här i bloggen kommer jag att publicera olika statistik resultat på saker som jag tycker är spännande, och förhoppningsvis är det inte enbart jag som tycker det.

Jag gillar också kluriga spel, som kräver logiskt och matematiskt tänkande för att kunna lösas. Ni vet säkert vad för små kluriga saker jag talar om, matematiska gåtor kan man kalla dessa. Självklart kommer ni även kunna läsa sånna här i bloggen, och då vore det såklart kul om ni kommenterade med vad ni fick för svar och om ni lyckades lösa problemet.