Mitt tips på enkla men roliga spel.

Uncategorized

Luffarschack måste vara bland det enklaste av alla spel som jag kan spela mot datorn. Men ett perfekt spel att fördriva tiden med. Oftast kan man reglera svårighetsgraden så spelet kan användas för alla åldrar. Fördelen är att du kan spela detta på både din dator och mobiltelefon och är ett bra spel om du ska åka buss till och från skola och arbete. En annan fördel att spelet oftast är gratis för nedladdning.

Tetris som är det första spelet som jag spelade på en dator och som sedan skapade mitt intresse för datorer och spel. Tetris är ett spel som skapades 1984 av ryssen Alekséj Leonídovitj Pázjitnov. Spelet går ut på att man ska bygga ihop fallande byggklossar (tänk dig hopbyggda Legobitar) i olika former. Ett enkelt spel som idag finns i flera varianter och passar lika bra på dator som mobiltelefon.

Mitt tips på enkla men roliga spel.

Myst och escape room spel

Här har vi en av mina stora favoriter från 1993, ett äventyrsspel som togs fram för Macintosh men som man sedan konverterat till PC. Det var mitt första CD-rom spel med en fantastisk historia och grafik och som jag har spenderat många timmar för att lösa alla uppdrag. Ett spel som fungerar lika bra idag med en stor spelglädje och som gör att det är svårt att pausa från spelandet. Ett måste för alla som gillar spel.

Ett annat spel, som finns i massor av varianter, bygger på temat ”escape” där jag startar i ett låst rum eller en cell och ska lyckas med hjälp av det som finns i rummet, fly. Oftast är det att många rum som måste klaras innan jag når friheten. Detta spel kräver problemlösningar och kan vara riktigt svåra, då vissa saker ligger gömda eller dolda i det rum jag befinner mig i. Ett utmanande spel.

Nu har jag delat med mig av mina favoriter och har du inte spelat dessa spel så kan jag rekommendera dessa. Vill du veta mer om spelen så kan du alltid söka och få information från nätet. Vissa spel är ju gratis så du kan ladda ner och provspela. Andra kostar pengar men kan köpas begagnade på olika sidor eller närmsta spelbutik. Utbudet är stort vilket också ger lägre priser.